Ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τηνεθνική ομάδα της ...

Cristiano Ronaldo

Ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τηνεθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Τον Ιούνιο του 2009 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κόστος 95 εκατομμυρίων ευρώ, το 2ο μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για μεταγραφή ποδοσφαιριστή. 

Ο Ρονάλντο έχει στην κατοχή του τέσσερις Χρυσές Μπάλες, μια το 2008, μια το 2013, όπου και άλλαξε η ονομασία της σε Χρυσή Μπάλα ΦΙΦΑ, και έγινε έτσι ο πρώτος Πορτογάλος που την κατακτά δύο φορές, μία το 2014 και μία το 2016. Ενώ έχει κατακτήσει και τέσσερις φορές το βραβείο του Χρυσού Παπουτσιού. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και ένας από μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985, στο Σάντο Αντόνιο, σε μια φτωχική γειτονιά του Φουντσάλ, στο νησί του Ατλαντικού Μαδέρα, που ανήκει στην Πορτογαλία. Το όνομα του Ρονάλντο (Ronaldo) το πήρε λόγω του σεβασμού που είχε ο πατέρας του προς τον Ρόναλντ Ρίγκαν, ηθοποιό και πρόεδρο των Η.Π.Α. Ο πατέρας του ήταν κηπουρός, αλλά τις περισσότερες ώρες του τις πέρναγε μεθυσμένος, ενώ η μητέρα του δούλευε ως
καθαρίστρια, ώστε να φροντίζει την οικογένειά της. Ο μεγάλος αδερφός του, Χούγκο, αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά (ο Ρονάλντο, αργότερα, του πλήρωσε το κέντρο αποτοξίνωσης, στη Λισαβόνα), ενώ οι δυο αδερφές του ήταν αρκετά μικρές για να βοηθήσουν τη μητέρα τους. Ο Ρονάλντο, δεν ήταν καλός μαθητής, του άρεσε όμως το ποδόσφαιρο, και τον χαρακτήριζε η Στην παρουσίασή του στο Μπερναμπέου, καταφέρνει να γεμίσει το γήπεδο, με 90.000 φιλάθλους να τον επευφημούν.
Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, το πετυχαίνει στις 29 Αυγούστου 2009, κόντρα στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, σκοράροντας με πέναλτι. Το πρώτο του χατ-τρικ το πετυχαίνει στις 5 Μαΐου του 2010, κόντρα στη Μαγιόρκα, εκτός έδρας. Στις 20 Απριλίου 2011 σκοράρει με κεφαλιά και χαρίζει στην ομάδα του το Κύπελλο Ισπανίας, κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Στις 3 Οκτωβρίου 2012 πετυχαίνει το πρώτο του χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, με 1-4. Στις 3 Μαΐου 2011, η Μπαρτσελόνα αποκλείει τη Ρεάλ από το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ρονάλντο να διαμαρτύρεται για τη διαιτησία. Τη σεζόν 2010-11, γίνεται ο καλύτερος πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ισπανικού Πρωταθλήματος, σημειώνοντας 41 τέρματα. Στις 21 Απριλίου 2012, πετυχαίνοντας κρίσιμο γκολ στο Καμπ Νου, έδωσε στη Ρεάλ τη νίκη με 2-1 εις βάρος της Μπαρτσελόνα, που ουσιαστικά, οριστικοποίησε το πρωτάθλημα.. Στις 16 Απριλίου, αν και απών στον τελικό, πανηγύρισε το δεύτερο Κύπελλο Ισπανίας, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, το τελικό σκορ ήταν 2-1. 

Το καλοκαίρι του 2012, ο Κριστιάνο κατακτά και τον τελευταίο εγχώριο τίτλο που του απέμενε, πανηγυρίζοντας το ισπανικό Σούπερ Καπ σε βάρος της Μπαρτσελόνα, σκοράροντας και στα δύο ματς. Στις 2 Απριλίου 2014, ο Ρονάλντο, ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ρεκόρ το οποίο κατείχαν οι Ζοζέ Αλταφίνι την περίοδο 1962-1963 και ο Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα την περίοδο 2011-2012. Επίσης, έφτασε τα 49 γκολ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Ρεάλ, ισοφαρίζοντας έτσι, το αντίστοιχο ρεκόρ του θρυλικούΑλφρέδο Ντι Στέφανο. 

Ο Ρονάλντο στις 29 Απριλίου του 2014, έσπασε το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι και του Ζοζέ Αλταφίνι, οι οποίοι είχαν σκοράρει σε μια χρονιά 14 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ρονάλντο, στον ημιτελικό της διοργάνωσης, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχουσκόραρε δις, φτάνοντας τα 16 γκολ σε μια χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν 0-4 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αποτέλεσμα που της εξασφάλισε και την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Ρονάντο έφτασε πλέον τα 51 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε 50 συμμετοχές.

0 σχόλια:

Mark Zuckerberg

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Μάρκος Ζουκερβέργιος)είναι Αμερικανός προγραμματιστής  και επιχειρηματίας, γνωστός για τη δημιουργία του Facebook, Σ...